Cursusaanbod

Welkom bij ons cursusaanbod. Hier vind je de verschillende modules nader toegelicht. Alle cursussen zijn bedoeld voor tandartsen die graag een andere blik op tandheelkunde willen ontwikkelen.

Module \: Functional Occlusion

BITE-n jouw patiënten ook van alles kapot?

Wij delen graag met heel veel passie en plezier onze kennis met jou, in een veilige omgeving waarbij ‘fouten’ maken mag. Waar vragen stellen, zo veel als in je opkomen, mag. Waar correcties op óns werk geven, gewoon mag. Maar we zullen je ook overspoelen met informatie, tandheelkunde 2.0 zoals wij ’t noemen. We nemen je mee op onze reis door functieleer & occlusieleer. Zoals John Kois zo mooi quote “ you can only see it when you’re there”. In welke beet kun je wat nou precies maken? Hoe begin je aan een ‘grote case’? Welke casus is nu eigenlijk complex en welke gemakkelijk? Hoe werkt de envelope of function, ontstaan cracks alleen door amalgaam en/of klemmen? Welke mensen klemmen eigenlijk? En werk je in MO of CR? En hoe bereik je CR? Wil je dat allemaal begrijpen, kom leren bij ons!

Module \\: Advanced Functional Occlusion

 

Na module I ben je wellicht verward en ga je steeds meer etiologie en diagnoses van slijtage ontdekken. Wellicht ben je uitdagingen tegengekomen die je wil delen, heb je vragen en/of zijn zaken je onduidelijk. Wij gaan dieper in op de in module I besproken stof en na deze module zul je echt in staat zijn om door middel van John Kois zijn 10 stappenplan iedere patiënt te kunnen analyseren en plannen. Met behulp van de juiste foto’s nemen, een dento-facial analyser leren gebruiken en vervolgens  een overzichtelijk plan te maken hoe in die positie verder te kunnen behandelen worden de meeste casussen overzichtelijk. 

Module \\\: Advanced Treatment Planning

 

Na module I en II ben je enorm veel kennis rijker geworden over functie en occlusie en hoe dit te diagnosticeren bij patiënten. Maar na diagnostiek komt behandelplanning. Tijdens de eerdere modules ben je al wat wegwijs geworden in de systematiek van behandelplanning. In de 3e module gaan we deze systematiek finetunen. Met een eigen ingebrachte casus gaan we aan de slag met het 10-stappenplan om voor iedere patiënt die je tegenkomt een degelijk plan op te stellen.

Toothwear management: a comprehensive approach to functional aesthetics

Leer in deze praktische hands-on cursus om slijtage op te lossen met verschillende technieken voor composiet. Een samenwerking met Andrew Chandrapal!